4 porce:
- 300 g hladké mouky
- 1 vejce »30g droždí
- 2 lžíce másla • 100 ml mléka
- špetka cukru • špetka soli
- 1 žloutek na potření
- 200 g šunky
- 8 plátků sýra (eidam)
- 80 g strouhaného tvrdého sýra
- 1 lžička maku
- olej na vymazání plechu
V části vlažného mléka rozpustíme droždí, přidáme lžičku cukru a za¬prášíme moukou. Kvásek necháme na teplém místě vykynout. Do zadělávací mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, sůl, rozpuštěné máslo, zbylé vlažné mléko a vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto, přikryjeme ho utěrkou a necháme vykynout. Vykynuté těsto přendáme na pomoučený vál, rozválíme na plát a rozkrájíme na stejně velké trojúhelníky. Na ně dáme plátek šunky a plátek sýra a opatrně stočíme od nejdelší strany až k cípu. Cípek dobře přitiskneme a rohlíky necháme asi 5 minut nakynout. Nakynuté rohlíky přendáme na tukem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme mákem. Vložíme je do vyhřáté trouby a pečeme při 190 °C. Těsně před dopečením posypeme rohlíky nastrouhaným sýrem a necháme je pěkně zezlátnout.
1 porce asi 2080 kJ/496 kcal
Příprava 80 minut
Poslední tip, trik či komentář