4 porce
- ½ kg hrubé mouky
- 1 balení prášku do pečiva
- 10 dkg cukru
- 10 dkg másla
- 1,5 dl mléka
- 2 vajíčka
- rozinky
- 1 tabulka hořké čokolády
- oříškový krém
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme k tomu polovinu předepsaného množství cukru, sáček vanilkového cukru a špetku soli.
V kastrůlku si rozpustíme máslo a ochladíme je na pokojovou teplotu. Zchlazené máslo přilijeme k mouce, ke které potom přimícháme i vlažné mléko. Rozklepneme a přidáme vajíčka a dúkladně vše prohněteme, abychom získali těsto. To potom necháme 1 hodinu odpočívat.
Odpočaté těsto vyválíme na obdélník o rozměrech 46 x 34 cm, který potřeme rozpuštěným máslem. Těsto také posypeme cukrem, rozinkami a kousky čokolády. Část těsta také pomažeme oříškovým krémem. Potom obdélník svineme, rozkrájíme jej na kolečka silná 1,5 cm a ta položíme na pekáč. Tady je necháme ještě přibližně 10-15 minut kynout, načež je upečeme v předehřáté troubě při teplotě 180-200 °C.
Zdroj: TV paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3689
Poslední tip, trik či komentář