Suroviny:
- vykostěné kuře
- 1 houska slanina
- 2 bílky
- 1 dcl smetany
- vývar
- máslo
- kopřivy
- 1/2 červené cibule
- 2 snítky tymiánu
- estragon
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
na salát:
- cherry rajčata
- petrželka
- olivový olej
- sůl
Nejdřív si připravte nádivku: slaninu a cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte na pánvi.
V míse smíchejte nakrájenou housku, sůl, pepř, špetku muškátového oříšku a pak přidejte orestovanou slaninu s cibulí.
Vypečenou šťávu z pánve zalijte trochou vody, nechte svařit a přidejte ke směsi.
Polijte smetanou a vmíchejte kopřivy a vyšlehaný sníh z bílků. Všechno spojte.
Vykostěné kuře rozprostřete na prkýnko, osolte a opepřete, naplňte nádivkou, zabalte a přichyťte provázkem. Ještě jednou osolte.
Pokud vám trochu nádivky zbyde, dejte ji péct stranou do vymaštěné zapékací mísy.
Pekáček vymažte máslem, vložte roládu, navrch přidejte ještě trochu másla a snítky tymiánu.
Nechte péct asi půl hodiny v troubě předehřáté na 180 stupňů.
Mezitím si připravte salát: cherry rajčata nakrájejte, osolte, přidejte nakrájenou petrželku a olivový olej.
Roládu vyndejte z trouby a vypečenou šťávu nechte svařit v hrnci. Trochu tuku odlijte, zbytek polijte vývarem a kapkou smetany a přisypte nakrájený estragon.
Roládu nakrájejte na plátky, položte na talíř, polijte šťávou a podávejte s rajčatovým salátem.
Zdroj: ROLÁDA Z JARNÍHO KUŘÁTKA S ESTRAGONOVOU OMÁČKOU; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/node/1425439 [On-line 21.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář