Marináda:
- 3 dcl olivového oleje
- 1 mrkev
- 5 stroužků česneku
- 5 ks bobkového listu
- 10 kuliček nového koření
- 10 kuliček celého pepře
Příprava masa:
- 750 g kýty z divočáka
- 10 plátků slaniny
- 10 dkg špeku
- 30 dkg nakrájených hub
- 2 dcl bílého vína
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce sádla
- 2 cibule
- sůl
- pepř
Omeleta:
- 1 lžíce hrášku
- 10 dkg nakrájených hub
- 1 lžíce nakrájené červené papriky
- 1 lžíce sádla
- 1 červená cibule
- 2 vejce
- hrst petrželky
Dva dny předem naložíme kýtu do olivového oleje s mrkví, česnekem, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Z kýty utvoříme plát, naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí a prokládáme anglickou slaninou. Necháme odpočinout.
Mezitím si na špeku orestujeme cibuli, přidáme hrášek, papriky, houby, petrželku, vše zalijeme s rozmíchanými osolenými vejci. Vzniklou omeletu dáme na maso a utvoříme roládu.
Do pekáče dáme špek, sádlo a nakrájenou cibulku. Přidáme roládu a necháme zatáhnout. Zalijeme bílým vínem a dáme do trouby. Po čtyřiceti minutách přidáme nahrubo nakrájené houby, vrátíme zpět a pečeme do měkka. Jako přílohu podáváme kočičí tanec.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/rolada-z-mladeho-divocaka-plnena-houbovou-omeletou.html
Poslední tip, trik či komentář