reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Roláda z mladého divočáka plněná houbovou omeletou

Marináda:

  • 3 dcl olivového oleje
  • 1 mrkev
  • 5 stroužků česneku
  • 5 ks bobkového listu
  • 10 kuliček nového koření
  • 10 kuliček celého pepře

Příprava masa:

  • 750 g kýty z divočáka
  • 10 plátků slaniny
  • 10 dkg špeku
  • 30 dkg nakrájených hub
  • 2 dcl bílého vína
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce sádla
  • 2 cibule
  • sůl
  • pepř

Omeleta:

  • 1 lžíce hrášku
  • 10 dkg nakrájených hub
  • 1 lžíce nakrájené červené papriky
  • 1 lžíce sádla
  • 1 červená cibule
  • 2 vejce
  • hrst petrželky

Dva dny předem naložíme kýtu do olivového oleje s mrkví, česnekem, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Z kýty utvoříme plát, naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí a prokládáme anglickou slaninou. Necháme odpočinout.

Mezitím si na špeku orestujeme cibuli, přidáme hrášek, papriky, houby, petrželku, vše zalijeme s rozmíchanými osolenými vejci. Vzniklou omeletu dáme na maso a utvoříme roládu.

Do pekáče dáme špek, sádlo a nakrájenou cibulku. Přidáme roládu a necháme zatáhnout. Zalijeme bílým vínem a dáme do trouby. Po čtyřiceti minutách přidáme nahrubo nakrájené houby, vrátíme zpět a pečeme do měkka. Jako přílohu podáváme kočičí tanec.

Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/rolada-z-mladeho-divocaka-plnena-houbovou-omeletou.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.