Potřebujeme:
Na roládu:
- 800 g filetů z okouna,
olivový olej,
nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev žlutá, mrkev oranžová, celer bulva),
řapíkatý celer,
citrón,
sůl, pepř
Na omáčku:
- 1 lžíci másla,
- 2 nakrájené šalotky,
- 200 ml bílého vína,
- 1 lžíci hladké mouky,
- 200 ml rybího vývaru,
- smetanu,
- sůl
Filety z okouna pokapeme citrónovou šťávou, potřeme olejem a necháme marinovat. Mezitím si připravíme omáčku. Do kastrůlku dáme máslo a šalotku a orestujeme ji. Zalijeme vínem a necháme vařit. Do šalotky vsypeme mouku, zarestujeme a vlijeme vývar. Vaříme asi 10 minut. Pak omáčku zjemníme smetanou.
Filety okouna naplníme zeleninou a stočíme. Vložíme je do hrnce na páru a vaříme. Uvařené rolády na talíři zalijeme omáčkou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/rolada-z-okouna-s-vinnou-omackou-18-10-2011.html
Poslední tip, trik či komentář