reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rybí placičky

Potřebujeme:

  • 500 g brambor,
  • 500 g rybích filetů (vzhledem k obsahu omega-3 ideálně mořské ryby – treska, losos, halibut…),
  • 500 ml rybího vývaru nebo vody,
  • uvařené a rozmačkané brambory,
  • bobkový list,
  • 3-4 lžíce žervé nebo lučiny,
  • nasekanou čerstvou pažitku,
  • 100 g směsi na obalování Hraška,
  • řepkový olej na smažení

Ryby vložíme do vývaru nebo vody, přidáme bobkový list a vaříme na mírném plameni asi 10 minut. Uvařené filety rozebereme vidličkou – rozdrobíme je a spojíme s brambory, žervé, pažitkou a ochutíme solí a pepřem. Do směsi můžeme přidat i trošku hrašky. Zakryjeme folií a necháme asi 1 hodinu v ledničce.

Poté si vytvoříme těstíčko z hrašky, ve kterém budeme placičky obalovat. Hrašku rozmícháme s vodou na hustou (kašovitou) konzistenci, z rybí směsi tvoříme placičky a obalujeme je ve vzniklém těstíčku. Poté je usmažíme v rozpáleném oleji.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/rybi-placicky-17-10-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.