reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Roláda z okouna s vinnou omáčkou

Potřebujeme:

Na roládu:

  • 800 g filetů z okouna,
    olivový olej,
    nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev žlutá, mrkev oranžová, celer bulva),
    řapíkatý celer,
    citrón,
    sůl, pepř

Na omáčku:

  • 1 lžíci másla,
  • 2 nakrájené šalotky,
  • 200 ml bílého vína,
  • 1 lžíci hladké mouky,
  • 200 ml rybího vývaru,
  • smetanu,
  • sůl

Filety z okouna pokapeme citrónovou šťávou, potřeme olejem a necháme marinovat. Mezitím si připravíme omáčku. Do kastrůlku dáme máslo a šalotku a orestujeme ji. Zalijeme vínem a necháme vařit. Do šalotky vsypeme mouku, zarestujeme a vlijeme vývar. Vaříme asi 10 minut. Pak omáčku zjemníme smetanou.
Filety okouna naplníme zeleninou a stočíme. Vložíme je do hrnce na páru a vaříme. Uvařené rolády na talíři zalijeme omáčkou.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/rolada-z-okouna-s-vinnou-omackou-18-10-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.