- plátky asi 3 cm vysoké vepřové kotlety bez kosti 5 kusů
- sůl a pepř 1 špetka
- anglická slanina 200 g
- listový špenát nejlépe čerstvý (může být i 1 balení mraženého) 1 balení
- česnek dle chuti
- smetana ke šlehání 1 kus
- máslo 70 g
Brambory
- brambory 1 kg
- osmažená cibule
- slanina nebo máslo
- petrželka nebo pažitka 1 hrst
- sůl 1 špetka
Rajčatový salát
- balení cherry rajčátek 1 kus
- cibule 1 kus
- ocet
- cukr
- sůl a pepř
Kotletu nakrájíme na asi 3 cm silné pláty, uprostřed rozkrojíme a rozklepeme dotenka. Osolíme, opepříme, poklademe slaninou a špenátem, který si předem na pánvičce rozehřejeme. Přidáme do něj česnek, kousek másla a smetanu, nejlépe šlehačku. Špenát rozložíme na plátky masa se slaninou a zarolujeme. Je dobré rolku spíchnout párátky. Na oleji rolky zprudka orestujeme, poté zalijeme malinko vodou a dusíme doměkka. Podléváme vývarem. Až je maso hotové, vyjmeme ho z hrnce. Do vydušené šťávičky přidáme kousíček másla a namačkáme dva stroužky česneku, přidáme pepř a malinko zahustíme hladkou moukou. Servírujeme se šťouchanými brambory a retro salátem.
Na tomatový salát si rozpůlíme cherry rajčátka a cibuli si nakrájíme nadrobno. Zálivku vytvoříme smícháním dvou deci vody, větší lžíce cukru, čtvrt lžíce soli, špetky pepře a malého panáka octa.
Zdroj: Rolka z vepřové kotlety plněná slaninou a listovým špenátem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rolka-z-veprove-kotlety-plnena-slaninou [On-line 25.10.2012]
Poslední tip, trik či komentář