- 1 kg roštěnce
- 500 g kořenové zeleniny
- 150 g slaniny
- 250 g másla
- olivový olej
- tymián, bobkový list, nové koření
- 1 citron
- 1 šípková zavařenina
- 1 l červeného vína
- 200 ml koňaku
- 500 ml hovězího vývaru
- wuster sauce
- trochu sójové omáčky
- sůl, pepř
Na másle s olivovým olejem osmahneme maso a vyndáme. Ve výpeku osmahneme koření, pak zeleninu a slaninu a doplníme ostatní ingredience – nakrájený citron, trochu balsamicového octa, šípkovou zavařeninu. Vrátíme maso, zalijeme lahví vína, přidáme trochu koňaku nebo slivovice, přiklopíme poklicí a dusíme. Občas dolijeme trochou vývaru. Když je maso měkké, vyndáme ho, nakrájíme na porce, upravíme na mísu, doděláme omáčku a maso přelijeme.
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rostena-la-mode-hribkove-pasticky
Poslední tip, trik či komentář