reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Roštěnka zapečenka

  • ¾ kg hovězí roštěné
  • 1 Masox
  • sůl
  • pepř
  • 200 g anglické slaniny
  • olej
  • 2 velké cibule
  • voda
  • 8 vajec
  • 300 g eidamu (vcelku)
  • 1 kg brambor

Do tlakového hrnce dáme lžíci oleje a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Zpěníme, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Naklepanou, osolenou a opepřenou roštěnou naklademe do hrnce, zalijeme litrem vody a přidáme kostku Masoxu. Vaříme doměkka asi 50 minut.

Po změknutí roštěnky přendáme do pekáče, poklademe je míchanými vajíčky se slaninou, která jsme si předem připravili, a posypeme strouhaným sýrem. Nakonec malinko podlijeme vývarem z  hrnce a zapečeme v troubě. Pečeme asi 20 minut.

Důkladně omyjeme brambory ve slupce, které pokrájíme na čtvrtky. Osolíme, ochutíme grilovacím kořením a dáme do vymaštěného pekáče upéct do vyhřáté trouby asi na 50 minut. Pečeme na 180 stupňů.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rostenka-zapecenka [On-line 25.3.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.