- ¾ kg hovězí roštěné
- 1 Masox
- sůl
- pepř
- 200 g anglické slaniny
- olej
- 2 velké cibule
- voda
- 8 vajec
- 300 g eidamu (vcelku)
- 1 kg brambor
Do tlakového hrnce dáme lžíci oleje a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Zpěníme, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Naklepanou, osolenou a opepřenou roštěnou naklademe do hrnce, zalijeme litrem vody a přidáme kostku Masoxu. Vaříme doměkka asi 50 minut.
Po změknutí roštěnky přendáme do pekáče, poklademe je míchanými vajíčky se slaninou, která jsme si předem připravili, a posypeme strouhaným sýrem. Nakonec malinko podlijeme vývarem z hrnce a zapečeme v troubě. Pečeme asi 20 minut.
Důkladně omyjeme brambory ve slupce, které pokrájíme na čtvrtky. Osolíme, ochutíme grilovacím kořením a dáme do vymaštěného pekáče upéct do vyhřáté trouby asi na 50 minut. Pečeme na 180 stupňů.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rostenka-zapecenka [On-line 25.3.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář