4 porce
- 1200 g hovězí kližky
- 4 cibule
- sklenka nakládaných žampionů neb jiných hub ve sladkokyselém nálevu
- červený a zelený paprikový lusk
- 3 lžíce worcesterské máčky
- 3 lžíce tmavé sójové omáčky
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 2 lžíce solamylu
- sůl, čerstvě mletý pepř
- petrželka na ozdobu
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na kousky velké asi jako na guláš.
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Papriky očistíme a nakrájíme asi na centimetrové proužky.
Maso a cibuli nasypeme nasucho do tlakového hrnce a lehce osmahneme, až pustí šťávu. Pak přidáme papriku a směs osolíme, okořeníme a přidáme všechny zbývající ingredience. Směs dobře promícháme, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka (cca 30 až 45 min. podle kvality masa). Hotové maso odklopíme, solamyl smícháme s cca 100 ml vody, směs zalijeme a krátce provaříme.
Podáváme s bavorskými knedlíčky.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/roztocka-basta
Poslední tip, trik či komentář