reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Roztocká bašta

4 porce

  • 1200 g hovězí kližky
  • 4 cibule
  • sklenka nakládaných žampionů neb jiných hub ve sladkokyselém nálevu
  • červený a zelený paprikový lusk
  • 3 lžíce worcesterské máčky
  • 3 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • 2 lžíce solamylu
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • petrželka na ozdobu

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na kousky velké asi jako na guláš.

Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Papriky očistíme a nakrájíme asi na centimetrové proužky.

Maso a cibuli nasypeme nasucho do tlakového hrnce a lehce osmahneme, až pustí šťávu. Pak přidáme papriku a směs osolíme, okořeníme a přidáme všechny zbývající ingredience. Směs dobře promícháme, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka (cca 30 až 45 min. podle kvality masa). Hotové maso odklopíme, solamyl smícháme s cca 100 ml vody, směs zalijeme a krátce provaříme.

Podáváme s bavorskými knedlíčky.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/roztocka-basta

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.