- 700 ml červeného vína
- 500 g švestek (nejlépe čerstvých)
- 150 g cukru krystal
- želatina
- 500 g tvarohu
- 500 g bílého jogurtu
- 2x 200 ml smetany na šlehání
- vaječný bílek
- sušené mléko
- potravinářské barvivo (různé barvy)
- práškový cukr
Uvaříme želatinu a necháme vychladnout. Vyšleháme první šlehačku, přidáme jogurt, jeden vanilkový cukr a trochu želatiny. Do pěti pohárů asi do poloviny nalijeme řádně rozmíchanou hmotu. Druhou šlehačku připravíme stejně, jen do ní dáme tvaroh místo jogurtu. Hmotu nalijeme do pohárů až po okraj a dáme je vychladit.
Na pánvi zkaramelizujeme cukr a zalijeme ho vínem. Přidáme oloupané a rozpůlené švestky a povaříme. Švestky vyndáme a hmotu dál vaříme do zhoustnutí.
Na talíř rovnoměrně rozlijeme hmotu, do které vložíme povařené švestky, a obsah pohárů vyklopíme na kraj talíře. Dozdobíme různými tvary, které vyrobíme ze sušeného mléka, práškového cukru a bílku. Vypracujeme hustou hmotu, kterou rozdělíme na dvě části. Každou obarvíme jinou barvou. Tvary volíme dle svých představ.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rrrracha [On-line 10.3.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář