- 1 petržel
- 2 mrkve
- ¼ celeru
- 3 brambory
- ¼ hlávky zelí
- 1 rajčatový protlak
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 10 kuliček celého pepře
Knedlíčky:
- 200 g mletého hovězího masa
- 1 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- zelená petrželka
- sůl, pepř
Dochucení:
- 1 sklenice naložené červené řepy
- 1 zakysaná smetana
- citrón
V hrnci na sádle opečeme očištěnou a na nudličky nakrájenou petržel, potom celer, mrkev a brambory. Přidáme rajský protlak a česnek. Zalijeme vodou, osolíme a přidáme koření.
Mleté maso smícháme s vejcem, moukou, petrželkou, solí a pepřem – a utvoříme knedlíčky. Přidáme do polévky a vaříme asi 20 minut. Nakonec dodáme naloženou červenou řepu i s lákem. Dochutíme citrónem. Na talíři dozdobíme polévku lžící zakysané smetany.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/ruska-knedlickova-polevka.html
Poslední tip, trik či komentář