Suroviny
- vepřové krkovice 1 kg
- česnek
- mražená zelenina (kukuřice, hrášek)
- cibule 2 ks
- tatarská omáčka 1 balení
- sůl
- plátky uzeného sýra
- olej na vymazání pekáče
- grilovací koření
- čubrica
Příloha:
- bulgur 1 balení
- olej
- jarní cibulka
Na vymazaný pekáč naklademe oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, na ni položíme okořeněné plátky krkovice, kterou nenaklepáváme, a maso poklademe plátky uzeného sýra a zakapeme majonézou nebo tatarkou. Dáme péct do trouby na 160 stupňů asi na hodinu a půl.
Bulgurnasypeme na síto, opláchneme a zalijeme osolenou vodou nebo vývarem v poměru 1hrnek bulguruna 1,5 hrnku vody. Vaříme cca 15 minut. 3. Mezitím si na oleji orestujeme pokrájenou lahůdkovou cibulku s česnekem, přidáme mraženou zeleninu a restujeme doměkka, pak smícháme s bulgurem. Přílohu necháme dojít na teplém místě.
Zdroj: Ruské maso s bulgurem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ruske-maso-s-bulgurem [On-line 16.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář