4 porce
- 60 dkg slaniny
- 4 kusy ryb, každý o váze asi 70-80 dkg (např.: pstruh nebo candát)
- 40 dkg hub
- 1 kg brambor
- 1,5 dl bílého vína
- sůl
- pepř
- rozmarýn
- šalvěj
Slaninu napíchneme na rožeň a uděláme na ní zářezy. Rybu také napíchneme na rožeň, napichujeme ji však opatrně, podél hřbetu. Na rybím mase uděláme také zářezy, osolíme a opepříme. Okořeníme šalvějí a rozmarýnem. Omyté houby nakrájíme na malé kousky a naplníme jimi břišní dutinu ryby. Sešijeme jehlou a pevnou nití.
Oloupeme brambory. Zabalíme je do alobalu a opečeme na žhavých uhlících. Pokud nám zůstaly nějaké houby, můžeme je také zabalit do alobalu a opéct stejně jako brambory. Předtím je ale osolíme, opepříme a okořeníme rozmarýnem.
Ryby a slaninu pečeme pouze na žhavých uhlících. Nejprve opečeme slaninu a tuk ze slaniny nakapeme na rybu. Potom opečeme ryby, během pečení je nemusíme otáčet. Pokud se ryba dobře propeče, snadno ji pak stáhneme z rožně.
Opečenou slaninu zakapeme malým množstvím bílého vína, získá tak jemnou chuť a maso bude křehké.
Před podáváním vybalíme opečené brambory z alobalu a položíme je vedle rybího masa a slaniny.
Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3551
Poslední tip, trik či komentář