reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ryba pečená na rožni v údolí „Szurdok”

4 porce

  • 60 dkg slaniny
  • 4 kusy ryb, každý o váze asi 70-80 dkg (např.: pstruh nebo candát)
  • 40 dkg hub
  • 1 kg brambor
  • 1,5 dl bílého vína
  • sůl
  • pepř
  • rozmarýn
  • šalvěj

Slaninu napíchneme na rožeň a uděláme na ní zářezy. Rybu také napíchneme na rožeň, napichujeme ji však opatrně, podél hřbetu. Na rybím mase uděláme také zářezy, osolíme a opepříme. Okořeníme šalvějí a rozmarýnem. Omyté houby nakrájíme na malé kousky a naplníme jimi břišní dutinu ryby. Sešijeme jehlou a pevnou nití.

Oloupeme brambory. Zabalíme je do alobalu a opečeme na žhavých uhlících. Pokud nám zůstaly nějaké houby, můžeme je také zabalit do alobalu a opéct stejně jako brambory. Předtím je ale osolíme, opepříme a okořeníme rozmarýnem.

Ryby a slaninu pečeme pouze na žhavých uhlících. Nejprve opečeme slaninu a tuk ze slaniny nakapeme na rybu. Potom opečeme ryby, během pečení je nemusíme otáčet. Pokud se ryba dobře propeče, snadno ji pak stáhneme z rožně.

Opečenou slaninu zakapeme malým množstvím bílého vína, získá tak jemnou chuť a maso bude křehké.

Před podáváním vybalíme opečené brambory z alobalu a položíme je vedle rybího masa a slaniny.

Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3551

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.