1 kg mražené mořské tresky nebo štiky,
1/2 kg rajčat,
1/2 kg cukety,
1/2 kg brambor,
1/2 kg rajčat v konzervě,
2 stroužky česneku,
provensálské koření,
0,2 l olivového oleje,
citron,
cukr, sůl, pepř
Rybu rozmrazíme a nakrájíme na porce. Lehce osolíme a přidáme provensálské koření. Pokapeme citronem. Dáme zpět do lednice odležet.
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stejně tak cukety a rajčata. Na plech připravíme pečicí papír a postupně klademe nakrájenou zeleninu. Osolíme, pokapeme olivovým olejem. Na připravenou zeleninu vložíme porce ryb. Opět pokapeme olejem a dáme péct. Pečeme 15 min při teplotě 180 stupňů Celsia.
Rajčatová omáčka:
V kastrolu rozehřejeme olivový olej, do kterého vložíme česnek. Přidáme konzervovaná rajčata a provensálské koření a vaříme na mírném ohni 30 min. Na závěr omáčku dochutíme solí a pepřem. Podle potřeby i cukrem.
Upečenou rybu se zeleninou dáme na talíř. Rybu přelijeme omáčkou a můžeme servírovat.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/394-ryba-po-provensalsku/
Poslední tip, trik či komentář