Suroviny:
- ryba svatého Petra
- 5 velkých rajčat
- cuketa
- 1 stroužek česneku
- tymián
- rozmarýn
- petrželka
- máslo
- citronová šťáva
- olivový olej
- sůl
- pepř
Rajčata spařte, oloupejte, rozpulte a zbavte jádřinců. Zbytek vložte na pekáč vyložený pečícím papírem. Osolte a opepřete, ozdobte lístky tymiánu a rozmarýnu, pokapejte olivovým olejem a vložte do trouby předehřáté na 100 stupňů. Nechte péct asi dvě hodiny.
Mezitím si připravte marinádu: v misce smíchejte olej, petrželku, rozmarýn a nakrájený česnek. Vysušená rajčata přendejte na talíř a pokapejte je marinádou.
Rybu vyfiletujte, očistěte a zbavte kůže. Osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte rybu z obou stran. Přidejte pár koleček cukety, kterou jste osolili a opepřili. Pak rybu i cuketu vyndejte stranou a k vypečené šťávě přidejte ještě kousek másla a pár kapek citronové šťávy.
Cuketu a rajčata prokládejte na talíř, přidejte upečenou rybu, zalijte šťávou a pokapejte zbytkem marinády.
Zdroj: RYBA SVATÉHO PETRA S CUKETOU A RAJČATOVÝM KONFITEM; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/videa-recepty-na-premierove-menu-podle-chuti-zdenka-pohlreicha [On-line 30.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář