reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

RYBA SVATÉHO PETRA S CUKETOU A RAJČATOVÝM KONFITEM

Suroviny:

  • ryba svatého Petra
  • 5 velkých rajčat
  • cuketa
  • 1 stroužek česneku
  • tymián
  • rozmarýn
  • petrželka
  • máslo
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Rajčata spařte, oloupejte, rozpulte a zbavte jádřinců. Zbytek vložte na pekáč vyložený pečícím papírem. Osolte a opepřete, ozdobte lístky tymiánu a rozmarýnu, pokapejte olivovým olejem a vložte do trouby předehřáté na 100 stupňů. Nechte péct asi dvě hodiny.

Mezitím si připravte marinádu: v misce smíchejte olej, petrželku, rozmarýn a nakrájený česnek. Vysušená rajčata přendejte na talíř a pokapejte je marinádou.

Rybu vyfiletujte, očistěte a zbavte kůže. Osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte rybu z obou stran. Přidejte pár koleček cukety, kterou jste osolili a opepřili. Pak rybu i cuketu vyndejte stranou a k vypečené šťávě přidejte ještě kousek másla a pár kapek citronové šťávy.

Cuketu a rajčata prokládejte na talíř, přidejte upečenou rybu, zalijte šťávou a pokapejte zbytkem marinády.

Zdroj: RYBA SVATÉHO PETRA S CUKETOU A RAJČATOVÝM KONFITEM; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/videa-recepty-na-premierove-menu-podle-chuti-zdenka-pohlreicha [On-line 30.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.