Na 4 porce potřebujeme:
- 8 plátků lasagní,
Náplň:
- 200 g uvařeného masa lososa,
- 2 žloutky,
- 50 g strouhaného parmazánu,
- 200 g dušeného špenátu,
- 2 lžíce smetany,
- sůl, pepř
Velute:
- 2 lžíce másla,
- 1 šalotka nakrájená nadrobno,
- 100 ml bílého vína,
- 1 lžíce hladké mouky,
- 100 ml rybího vývaru,
- 100 ml smetany,
- sůl, pepř,
- muškátový oříšek
Pláty lasagní uvaříme ve vroucí osolené vodě. Připravíme velute. V kastrolu rozpustíme máslo a zesklovatíme na něm šalotku. Vlijeme víno a necháme svařit. Vsypeme mouku a orestujeme ji. Zalijeme vývarem, rozmícháme a provaříme. Osolíme, opepříme a vmícháme smetanu.
V misce smícháme náplň. Do středu lasagní rozdělíme náplň a zatočíme je. Naskládáme do zapékací misky, zalijeme velute a dáme zapéct.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/rybi-cannelloni-1-6-2010.html
Poslední tip, trik či komentář