4 porce
- 1,5 kg sladkovodních ryb
- 1,5 l vody
- 4 bobkové listy
- 15 kuliček pepře
- 6 kuliček nového koření
- 2 větší mrkve
- 1/4 celeru
- 3 cibule
- 250 g mraženého nebo čerstvého hrášku
- 6 kyselých okurek
- 2 citrony
- mletý bílý pepř
- sůl
- asi 60 g krystalového cukru
- svazek plocholisté petrželky
- 75 g práškové želatiny
na podávání
- cibulka
- ocet
Ryby vložíme do horké vody, osolíme, přidáme ½ citronu a koření, větší kusy očištěné zeleniny (okurky ne) a vaříme na skus. Kyselé okurky nakrájíme na malé kostičky.
Rybu a zeleninu vyjmeme z vývaru. Mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky, rybu zbavíme kůže, kostí a také nakrájíme.
Do scezeného a teplého vývaru (nesmí se vařit) přidáme želatinu, ochutíme šťávou z jednoho a půl citronu, cukrem, solí a mletým pepřem. Dobře promícháme, až se želatina rozpustí, vložíme zpět nakrájenou zeleninu, hrášek, kyselou okurku a nasekanou petrželku.
Formu vyložíme folií, naplníme připravenou směsí a dáme do lednice ztuhnout. Po vyklopení krájíme porce nožem namáčeným v horké vodě, podáváme s čerstvou najemno nakrájenou cibulí a octem.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=919
Poslední tip, trik či komentář