Potřebujeme:
- 500 g brambor,
- 500 g rybích filetů (vzhledem k obsahu omega-3 ideálně mořské ryby – treska, losos, halibut…),
- 500 ml rybího vývaru nebo vody,
- uvařené a rozmačkané brambory,
- bobkový list,
- 3-4 lžíce žervé nebo lučiny,
- nasekanou čerstvou pažitku,
- 100 g směsi na obalování Hraška,
- řepkový olej na smažení
Ryby vložíme do vývaru nebo vody, přidáme bobkový list a vaříme na mírném plameni asi 10 minut. Uvařené filety rozebereme vidličkou – rozdrobíme je a spojíme s brambory, žervé, pažitkou a ochutíme solí a pepřem. Do směsi můžeme přidat i trošku hrašky. Zakryjeme folií a necháme asi 1 hodinu v ledničce.
Poté si vytvoříme těstíčko z hrašky, ve kterém budeme placičky obalovat. Hrašku rozmícháme s vodou na hustou (kašovitou) konzistenci, z rybí směsi tvoříme placičky a obalujeme je ve vzniklém těstíčku. Poté je usmažíme v rozpáleném oleji.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/rybi-placicky-17-10-2011.html
Poslední tip, trik či komentář