4 porce
- 2 celí kapři
- 4 celé cibule
- 8 dkg mleté papriky
- 1 zelená pálivá paprika
- 2 ks paprik na plnění
- 2 rajčata
- 3 mrkve
- 1 celer
- 2 citrony
- 4 dl zakysané smetany
- 2 polévkové kostky k přípravě rybí polévky
Z kapřích kostí uvaříme klasickou rybí polévku. Do vykostěného masa uděláme příčné zářezy a nasolíme je.
Do scezené rybí polévky pak nasypeme mletou papriku a zeleninu nakrájenou na nudličky, přidáme také rybí maso. 2-3 minuty vaříme na velmi sporém plameni a nakonec polévku ochutíme citronovou šťávou.
Těsně před podáváním zalijeme polévku zakysanou smetanou a na její povrch naklademe pálivou zelenou papriku nakrájenou na kolečka.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3772
Poslední tip, trik či komentář