Na 4 porce potřebujeme:
- 400 g filetů bílé ryby (nejlépe mořské štiky nebo tresky),
- 2 brambory,
- 1 mrkev,
- 1 menší cibulku,
- 1 l zeleninového vývaru,
- bylinkovou sůl,
- špetku muškátového oříšku,
- řepkový olej,
- mléko na zahuštění
Rybu nakrájíme na kousky. Brambory a mrkev oloupeme a také nakrájíme. Cibulku nasekáme na drobno a zpěníme na řepkovém oleji. Přidáme nakrájenou rybu, brambory a mrkev, zalijeme vývarem a vaříme, dokud brambory nezměknou. Necháme trochu vychladnout.
Pak polévku rozmixujeme a dochutíme bylinkovou solí, muškátovým oříškem a lžící řepkového oleje. Aby byla polévka krémovější, můžeme vmíchat trochu polotučného mléka a krátce povařit.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/rybi-polevka-s-mrkvi.html
Poslední tip, trik či komentář