reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rybí polévka s mrkví

Na 4 porce potřebujeme:

  • 400 g filetů bílé ryby (nejlépe mořské štiky nebo tresky),
  • 2 brambory,
  • 1 mrkev,
  • 1 menší cibulku,
  • 1 l zeleninového vývaru,
  • bylinkovou sůl,
  • špetku muškátového oříšku,
  • řepkový olej,
  • mléko na zahuštění

Rybu nakrájíme na kousky. Brambory a mrkev oloupeme a také nakrájíme. Cibulku nasekáme na drobno a zpěníme na řepkovém oleji. Přidáme nakrájenou rybu, brambory a mrkev, zalijeme vývarem a vaříme, dokud brambory nezměknou. Necháme trochu vychladnout.

Pak polévku rozmixujeme a dochutíme bylinkovou solí, muškátovým oříškem a lžící řepkového oleje. Aby byla polévka krémovější, můžeme vmíchat trochu polotučného mléka a krátce povařit.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/rybi-polevka-s-mrkvi.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.