reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rybí polévka

  • Kapr, jikry, mlíčí
  • Mrkev, celer, petržel
  • Olej
  • Máslo
  • Mouka hladká
  • Sůl
  • Muškátový květ
  • Zelená petrželka
  • Citron
  • Smetana

Do studené vody dáme kapří hlavy, osolíme a hodinu necháme povařit. Vývar dáme na stranu. Do hrnce dáme dvě naběračky vývaru a přidáme jikry a mlíčí. Vaříme asi čtyři minuty. Potom vše vyjmeme a nakrájíme. Zeleninu nastrouháme nahrubo a opečeme ji na másle. Dále si připravíme jíšku. Rozpustíme asi 70 gramů másla, přidáme přiměřeně hladké mouky a vymícháme jíšku. Přes cedník a utěrku nalijeme do jíšky vývar z rybích hlav.
Počkáme, než ryba vychladne, a mezitím připravíme na pánvi křupavé krutony. Uvařenou rybu zbavíme kostí a necháme prozatím stranou. Hotovou, osmaženou zeleninu nasypeme do polévky a necháme povařit. Jikry a mlíčí scedíme, trochu rozmačkáme a přisypeme i s obraným masem do polévky. Přidáme muškátový květ, zelenou petrželku a nakonec přilijeme smetanu na zjemnění. Podáváme s opečenými krutony.

Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://tv.nova.cz/clanek/projekty/cena-michala-veliska-2008/babicovy-dobroty-rybi-polevka.html

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


4 + šest =


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.