4−6 porcí
- 400 g rybího filé
- 1 lžíce oleje
- 100 g celeru
- 50 g mrkve
- 2 lžíce majonézy
- 4 lžíce bílého jogurtu
- citronová šťáva
- pažitka
- mletý pepř
- sůl
- 1 bílá veka
Na ozdobu
- 1 citron
- pažitka nebo petrželka
Pokud máme zmrazené rybí filé, necháme jej rozmrazit, osušíme a na pánvi s trochou oleje ho opečeme, zakápneme citronem, osolíme, opepříme a necháme zchladnout.
Očištěný celer a mrkve nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s rybím filé, majonézou, jogurtem, ochutíme citronovou šťávou, nasekanou pažitkou, mletým pepřem, solí.
Plátky bílé veky zlehka nasucho opečme, namažeme pomazánkou, ozdobíme plátkem citronu a pažitkou.
Zdroj: Rybí pomazánka; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1183 [On-line 05.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář