4−6 porcí
Tradiční kapr stokrát jinak – pro tentokrát schovaný ve směsi zeleninového základu.
- 600 g filetu kapra s kůží
- 50 ml rostlinného oleje
- 150 g mrkve
- 150 g celeru
- 150 g cibule
- 200 g brambor
- 5 listů bobkového listu
- 5 kuliček nového koření
- 10 kuliček celého pepře
- 2 snítky tymiánu
- 4 lžíce rajského protlaku
- mletý pepř
- sůl
- příloha – chléb
Filet nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na klínky, mrkev a celer na malé kostky.
Na rozpáleném oleji orestujeme zeleninu, přidáme divoké koření, tymián, rajčatový protlak, zarestujeme, zalijeme vodou, vložíme brambory. Pět minut před dokončením vložíme kapří maso. Dochutíme solí a mletým pepřem. Podáváme s chlebem.
Zdroj:Rybí ragú; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1007 [On-line 8.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář