reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rybí terina s krevetkam

Ingredience

  • 500 g bílé ryby
  • 100 ml smetany
  • 3 bílky
  • Sůl
  • Kajenský pepř
  • 2 lžíce brandy
  • 100 g vařených krevet
  • 3 lžíce nasekané pažitky
  • 2 lžíce přepuštěného másla

Rybu bez kostí a kůže rozmixujeme. Pak do mixéru přidáme smetanu, bílky, brandy, sůl a špetku pepře a znovu promixujeme. Směs přendáme do mísy, přidáme nasekanou pažitku a loupané vařené krevety.

Pečící papír dáme do formy, vymažeme ho máslem – kvůli chuti – a naplníme směsí. Vršek pomažeme máslem, přiklopíme papírem a obalíme alobalem. Pečeme 15 až 20 minut na 175 stupňů.

Brambůrky, omáčka a dresink ke studené terině
Ingredience

  • 500 g baby brambor
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř
  • Snítka tymiánu
  • 4 stroužky česneku
  • Mix bylinek (koriandr, kopr, estragon, petrželová nať)
  • 0,5 dl zeleninového vývaru
  • 0,5 dl bílého vína
  • 2 šalotky
  • 1 lžíce másla
  • 2 dl smetany
  • Citron
  • Jogurt

Předvařené brambory ve slupce vyskládáme na tác vystlaný alobalem. Přidáme rozmáčknutý česnek, snítku tymiánu a pepř. Překryjeme alobalem a dáme péct na 7 až 8 minut.

Omáčka:
Šalotku a česnek nakrájíme a začneme restovat na oleji. Po chvilce přidáme rozmixovanou směs bylinek s olejem, smetanu, trochu bílého vína a zeleninového vývaru. Osolíme a opepříme.

Dresink:
Do mísy dáme bílý jogurt, bylinky, citrón a pepř. Vše promícháme.

Zdroj: Rybí terina s krevetkam; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2365-rybi-terina-s-krevetkami/ [On-line 07.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.