Ingredience
- 500 g bílé ryby
- 100 ml smetany
- 3 bílky
- Sůl
- Kajenský pepř
- 2 lžíce brandy
- 100 g vařených krevet
- 3 lžíce nasekané pažitky
- 2 lžíce přepuštěného másla
Rybu bez kostí a kůže rozmixujeme. Pak do mixéru přidáme smetanu, bílky, brandy, sůl a špetku pepře a znovu promixujeme. Směs přendáme do mísy, přidáme nasekanou pažitku a loupané vařené krevety.
Pečící papír dáme do formy, vymažeme ho máslem – kvůli chuti – a naplníme směsí. Vršek pomažeme máslem, přiklopíme papírem a obalíme alobalem. Pečeme 15 až 20 minut na 175 stupňů.
Brambůrky, omáčka a dresink ke studené terině
Ingredience
- 500 g baby brambor
- 4 lžíce olivového oleje
- Sůl
- Pepř
- Snítka tymiánu
- 4 stroužky česneku
- Mix bylinek (koriandr, kopr, estragon, petrželová nať)
- 0,5 dl zeleninového vývaru
- 0,5 dl bílého vína
- 2 šalotky
- 1 lžíce másla
- 2 dl smetany
- Citron
- Jogurt
Předvařené brambory ve slupce vyskládáme na tác vystlaný alobalem. Přidáme rozmáčknutý česnek, snítku tymiánu a pepř. Překryjeme alobalem a dáme péct na 7 až 8 minut.
Omáčka:
Šalotku a česnek nakrájíme a začneme restovat na oleji. Po chvilce přidáme rozmixovanou směs bylinek s olejem, smetanu, trochu bílého vína a zeleninového vývaru. Osolíme a opepříme.
Dresink:
Do mísy dáme bílý jogurt, bylinky, citrón a pepř. Vše promícháme.
Zdroj: Rybí terina s krevetkam; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2365-rybi-terina-s-krevetkami/ [On-line 07.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář