Ingredience:
- 500 g hladké mouky
- 300 ml vlažné vody – asi 30 °C
- 10 g soli
- 10 g cukru
- 10 g sušeného droždí
- 3 cl mléka na potření
- mouka na posypání
Mouku prosejeme. V míse nebo hnětací nádobě promícháme všechny sypké ingredience, přidáme vodu a zpracujeme hladké těsto, které necháme kynout půl hodiny, opět prohněteme, vložíme na tál chlebové pečicí nádoby vysypané moukou, zaklopíme a necháme kynout ještě 45 minut.
Bochník potřeme mlékem a zlehka zaprášíme moukou, na povrchu nařízneme, přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 240 °C a pečeme 35 minut. Aby chléb zůstal křupavý, po upečení sejmeme poklop a necháme bochník zvolna vychladnout.
Zdroj: Rychlý bílý chléb; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1504-rychly-bily-chleb/ [On-line 01.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář