reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená kachní játra s cibulkou a dýňovým semínkem

Ingredience:

  • 200 g kachních jater
  • 100 g kachního sádla
  • 50 g jarní cibulky
  • 50 g pražených dýňových semínek
  • 2 cl koňaku
  • 2 cl portského vína
  • 1 snítka tymiánu
  • 2 stroužky česneku
  • směs perníkového koření
  • mletý pepř
  • sůl

Na půl dávce kachního sádla opečeme nakrájenou cibulku s nasekaným česnekem, na závěr přidáme dýňová semínka.

Na druhé polovině sádla opečeme očištěná a nakrájená játra, ochutíme tymiánem a perníkovým kořením, zastříkneme koňakem, portským vínem a podusíme. Ochutíme pepřem a solí. Necháme zchladnout, rozmixujeme a smícháme s cibulovým základem.

Zdroj: Pečená kachní játra s cibulkou a dýňovým semínkem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1503-pecena-kachni-jatra-s-cibulkou-a-dynovym-seminkem/  [On-line 01.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.