reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rychlý bílý chléb

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 300 ml vlažné vody – asi 30 °C
  • 10 g soli
  • 10 g cukru
  • 10 g sušeného droždí
  • 3 cl mléka na potření
  • mouka na posypání

Mouku prosejeme. V míse nebo hnětací nádobě promícháme všechny sypké ingredience, přidáme vodu a zpracujeme hladké těsto, které necháme kynout půl hodiny, opět prohněteme, vložíme na tál chlebové pečicí nádoby vysypané moukou, zaklopíme a necháme kynout ještě 45 minut.

Bochník potřeme mlékem a zlehka zaprášíme moukou, na povrchu nařízneme, přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 240 °C a pečeme 35 minut. Aby chléb zůstal křupavý, po upečení sejmeme poklop a necháme bochník zvolna vychladnout.

Zdroj: Rychlý bílý chléb; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1504-rychly-bily-chleb/  [On-line 01.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.