- 2 svazky rýžových těstovin,
- 1 balení uzeného tempehu,
- 5 žampionů na plátky,
- 3 menší mrkve nakrájené na julienne,
- 1 cibuli nakrájenou na plátky,
- 3 jarní cibulky,
- 2 stroužky česneku,
- 2 velké hrsti mladého špenátu,
- ½ cukety,
- 4 lžíce sezamového oleje,
- 3 lžíce přírodní sojové omáčky,
- špetku chilli,
- 1 lžičku třtinového cukru,
- sezamová semínka,
- lístky koriandru
Rýžové těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Cibuli nakrájíme na plátky. Cuketu a mrkev nakrájíme na julienne. V pánvi zahřejeme olej a orestujeme na něm cibuli a česnek.
Tempeh nakrájíme na kostky. Do pánve přidáme cuketu, mrkev a kostky tempehu a restujeme. Přidáme nakrájené žampiony, sezamový olej a špenátové listy. Až zavadnou vmícháme tamari, cukr a chilli. Nakonec vmícháme uvařené těstoviny a koriandr.
Zdroj: Rýžové nudle s tempehem, TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/ryzove-nudle-s-tempehem-9-12-2013.html [on-line 12.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář