Potřebujeme:
- 1 mrkev (najemno nastrouhanou),
- ¼ malého celeru (najemno nastrouhaného),
- hrst pokrájených žampionů,
- ¼ šálku nasekaných vlašských ořechů,
- 1 lžíci nasekané petrželky,
- 2 hrnky uvařené neloupané rýže,
- 1 ½ hrnku uvařené čočky,
- 1 vejce,
- řepkový olej,
- vývar na podlití,
- sůl, pepř
Na oleji orestujeme mrkev, celer, žampiony, vlašské ořechy a petrželku, osolíme, opepříme. Trochu podlijeme vývarem a dusíme do úplného vypaření tekutiny. 1 hrnek rýže s veškerou čočkou a s vejcem rozmixujeme v mixeru. Tuto hmotu smícháme se zeleninovou směsí a přidáme zbylou rýží. Ještě trochu osolíme, opepříme. Vlhkýma rukama tvoříme placičky, které opékáme na troše oleje v pánvi.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/ryzovo-cockove-karbanatky-7-3-2011.html
Poslední tip, trik či komentář