reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rýžový nákyp s tvarohem a meruňkami

  • 350 g rýže
    700 ml mléka
    100 g másla
    sůl
    vanilka
    4 žloutky
    cca 2 dl smetany
    100 g cukru moučky
    1 citron
    špetka muškátu
    500 g sušených meruněk
    hrst rozinek
    mletá skořice

na tvarohovou náplň:

  • 2 měkké tvarohy
    4 žloutky
    2 lžíce pudinkového prášku
    cukr moučka dle chuti

Ještě teplou rýži, uvařenou ve vodě do poloměkka, vložíme do vroucího mléka s máslem, špetkou soli a semínky vanilky. Až rýže mléko nasaje, necháme ji zchladnout a poté (do ní) vmícháme žloutky rozmíchané se smetanou, moučkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru a špetku muškátu. Polovinu této směsi rozetřeme do máslem vymazané zapékací mísy nebo vyššího plechu, posypeme kousky meruněk, rozinkami a skořicí, a potřeme tvarohovou náplní. Tu připravíme z tvarohu, který smícháme se žloutky, pudinkovým práškem a podle chuti osladíme moučkovým cukrem. Na tvaroh navrstvíme zbytek ochucené rýže a dáme zapéct do trouby na 170°C. Až bude nákyp propečený, navrstvíme na něj sníh ze zbylých bílků, zasypeme ho moučkovým cukrem, zprudka krátce zapečeme, aby cukr zkaramelizoval, a můžeme podávat.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/440-ryzovy-nakyp-s-tvarohem-a-merunkami/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.