- 500g Mascarpone
- 5 lžic cukru krupice
- 5 vajec
- 2x malý panák Amaretto
- šálek silné kávy černé
- 1 pytlík Savoiardi nebo cukrářských piškotů
- kakao na posypání
Podobné recepty:
Žloutky se vyšlehají s cukrem do pěny, sníh z bílků, mascarpone se vyšlehá s pěnou z žloutků, nakonec pomalu sníh. Vedle se piškoty namáčejí do kafe smíchaného s Amarettem. Skládá se do formy – vrstva piškotů, krém, piškoty, krém a posypat kakaem. Nechat min 2h zatuhnout v lednici.
Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [11.10.2009]
Mascarpone mají i v marketu Lidl a když natrefíte na italské dnz tak stojí asi jen 30 kč, jinak mzslím že 36 kč. Takže v čem je problém? Vaří se mi z něho dobře.
Je spousta dobrých věci, které se dají udělat z rumu, pomazánkového másla, lučiny, ale Tiramisu mezi ně určitě nepatří a jen ignorant může tvrdit, že to chutná stejně.
Myslím si a to se teďka nevyjadřuji jen k tiramisu,ale k jídlu a receptům jako takovým,že by se nikdy neměli nahrazovat něčím jiným a hlavně proč?Je to jen typický český styl a přežitek,kdy sem v době komunistů prosakovali jiné kuchyně a my se snažili si to uvařit taky,ale s tím,co naše obchody nabízeli.Když si budu dělat sushi,tak taky budu krevety kvůli tomu,že jsou drahé nahrazovat něčím jiným?Je to prostě blbost o co se vám jedná o peníze?
Když si něco dělám,tak tam dám vždy to vše to co tam patří a dělám to podle originálního receptu,pak to nemá vůbec smysl,nikdo neříká,že to musí být nutně hnusné,ale prostě už to nebude chutnat jako pravé italské tiramisu,ty chutě každé suroviny jsou originální a nedají se ničím nahradit,vždy to bude jen náhražka.
Atˇ si každý jí co chce.Otázka je jiná proč by se nemohlo říkat Tiramisu po česku třeba,na tom není nic špatného.Každý stát si nahradí drahé přísady podle svých možností.To ale neznamená,že to není k jídlu a že když se nedělají recepty podle originálu,že je to nechutné či jiné výrazy co všude čtu.Pomazánkové máslo není“hovno“abychom to z něj nemohli udělat.Komu to tak chutná atˇ si to tak dělá.Reakce jako „fuj,prasata čunˇata,…“by se tady neměly vůbec vyskytovat,akorát si dělají reklamu ti kteří to sem píší.Pokud Vám to nechutná a připadá Vám to hnusný tak si to nechte pro sebe a nekažte chutě druhým.Předvádíte tak hlavně svoje IQ.
fuj, pomazankove maslo, jak to muzete vubec davat do tiramisu, bez mascarpone to proste nejde
ano, přesně tak, sdílím stejný názor..když už chcete výborné tiramisu, nedávejte do něj lučinu,pomazánkové máslo,ani žádný rum nebo vodku místo amareta! Ta chut je pak uplně jiná!!Mascarpone navíc není o moc dražší než lučina, co je to 20,-kč,když zaplatíte navíc? Hezký den!
Romano, Marie a kdo další… lučiny a pomazánková másla si nechte na chleba. Už mi z toho fakt vstávají vlasy hrůzou na hlavě. Když na českých webech hledám Tiramisu, valná většina je pokažena náhražkami typu pomazánkové máslo. Kolik stojí 25 Kč? Když nemáte na pravé, např. Galbani za cca 60 Kč, tak český výrobce Italat (http://www.italat.cz/redaction.php?action=showRedaction&id_categoryNode=297) dělá taky velmi dobré a je za cca 45 Kč.
Nebuďte lamy, kupujte kvalitu a lučiny s máslem si nechte ke snídani.
Mascarpone se dá skvěla nahradit Lučinou bez příchuti.
Vyzkoušela jsem i na odvysílaný recet citronových řezu
z listového těsta. Byly skvělé
Prosím vás jednou provždy – Tiramisu se dělá JEN z Mascarpone! Jasný? Z pom.másla se dělají jiné věci ale ne Tiramisu.