Ingredience
- 80 g rýže arborio
- 1 šalotka
- 20 ml olivového oleje
- Sůl
- Pepř
- 100 ml vývaru
- 50 ml bílého vína
- Šafrán
- 2 lžíce mascarpone
- 50 g grana padano
- Petrželka
V troše bílého vína namočte šafrán. Nakrájenou šalotku nechte změknout na pánvi s olivovým olejem a přisypte rýži. Tu orestujte, přidejte bílé víno a vývar a míchejte. Pak přidejte víno s šafránem a dál vařte. Míchejte a postupně přidávejte vývar a víno, dokud nemáte konzistenci italského rizota. Nakonec do rizota vmíchejte mascarpone a strouhaný sýr grana padano.
Rizoto doporučujeme podávat jako přílohu k ossobucu. Při servírování vše posypejte gremolatou – směsí nasekané petržele, česneku a pomerančové kůry.
Zdroj: Šafránové rizoto; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2656-safranove-rizoto/ [On-line 24.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář