reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šafránové rizoto s krevetami

4 porce

  • 80 g másla
  • 1 cibule
  • 320 g rýže arborio nebo carnaroli,
  • 200 ml bílého vína
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • voda
  • na špičku nože šafránu
  • sůl
  • olivový olej
  • 20 krevet
  • 4 stroužky česneku
  • šťáva z 1 citronu
  • 250 ml smetany
  • sůl
  • mletý pepř

Na rozpáleném másle osmahneme cibulku dosklovata, vmícháme propláchnutou rýži. Jsou tací, kteří tvrdí, že se tento druh rýže nemá oplachovat; samozřejmě je to na každém z nás, podle mě je to zažitý a neopodstatněný blud; mohu potvrdit, že se s rýží ani s rizotem nic nestane, vlastnosti rýže zůstanou stejné, jen při opláchnutí smyjete případné nečistoty, které na ní ulpěly během zpracování a skladování, upřednostňuji hygienu (pozn. Maria Froydová) a orestujeme, podlijeme vínem a vývarem. Nepodléváme najednou celým množstvím tekutiny, vždy jen tolik, aby byla rýže zakrytá, stále mícháme, tekutinu průběžně doléváme, až je rýže měkká. Během vaření osolíme a přidáme šafrán.

Na oleji osmahneme očištěné krevety, přidáme drcený česnek, citronovou šťávu, smetanu, sůl, pepř a krátce provaříme. Krevety vmícháme do rýže a podáváme.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=836

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.