reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Salát Niçoise

 

4 porce

  • 100 g zelených fazolových lusků
    250 g římského salátu
    100 g salátové okurky
    100 g rajčat
    150 g vařených brambor (raných, salátových nebo odrůdy ratte)
    2 natvrdo vařená vejce
    200 g čerstvého tuňáka
    10 g ančoviček
    80 g černých oliv
    olivový olej
    sůl

Fazolky spaříme, ihned vložíme do studené vody a scedíme.

Nakrájíme zeleninu – salát na nudličky, okurku zbavenou semínek na tenké plátky, rajčata taktéž, brambory na plátky, vejce na čtvrtky.

Tuňáka opečeme na olivovém oleji dorůžova, necháme vystydnout a krájíme na plátky.

V míse smícháme zeleninu a promícháme s dresinkem (viz níže), upravíme na talíř, ozdobíme vejcem, plátkem tuňáka, ančovičkami a olivami.

Dresink

  • 2 žloutky
  • střik vinného octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička krystalového cukru
  • mletý pepř
  • sůl
  • 1 dl olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 4 ančovičky

Žloutky, ocet, hořčici, cukr, pepř a sůl vyšleháme v míse a postupně přiléváme olivový olej, až se nám vytvoří emulze majonézové konzistence, poté vmícháme drcený česnek a nasekané ančovičky.
Zdroj: Česká televize Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1055

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.