4 porce
- 100 g zelených fazolových lusků
250 g římského salátu
100 g salátové okurky
100 g rajčat
150 g vařených brambor (raných, salátových nebo odrůdy ratte)
2 natvrdo vařená vejce
200 g čerstvého tuňáka
10 g ančoviček
80 g černých oliv
olivový olej
sůl
Fazolky spaříme, ihned vložíme do studené vody a scedíme.
Nakrájíme zeleninu – salát na nudličky, okurku zbavenou semínek na tenké plátky, rajčata taktéž, brambory na plátky, vejce na čtvrtky.
Tuňáka opečeme na olivovém oleji dorůžova, necháme vystydnout a krájíme na plátky.
V míse smícháme zeleninu a promícháme s dresinkem (viz níže), upravíme na talíř, ozdobíme vejcem, plátkem tuňáka, ančovičkami a olivami.
Dresink
- 2 žloutky
- střik vinného octa
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička krystalového cukru
- mletý pepř
- sůl
- 1 dl olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 4 ančovičky
Žloutky, ocet, hořčici, cukr, pepř a sůl vyšleháme v míse a postupně přiléváme olivový olej, až se nám vytvoří emulze majonézové konzistence, poté vmícháme drcený česnek a nasekané ančovičky.
Zdroj: Česká televize Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1055
Poslední tip, trik či komentář