reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Salát Niçoise

4 porce

  • 100 g zelených fazolových lusků
  • 250 g římského salátu
  • 100 g salátové okurky
  • 100 g rajčat
  • 150 g vařených brambor (raných, salátových nebo odrůdy ratte)
  • 2 natvrdo vařená vejce
  • 200 g čerstvého tuňáka
  • 10 g ančoviček
  • 80 g černých oliv
  • olivový olej
  • sůl

Fazolky spaříme, ihned vložíme do studené vody a scedíme.

Nakrájíme zeleninu – salát na nudličky, okurku zbavenou semínek na tenké plátky, rajčata taktéž, brambory na plátky, vejce na čtvrtky.

Tuňáka opečeme na olivovém oleji dorůžova, necháme vystydnout a krájíme na plátky.

V míse smícháme zeleninu a promícháme s dresinkem (viz níže), upravíme na talíř, ozdobíme vejcem, plátkem tuňáka, ančovičkami a olivami.

Dresink

  • 2 žloutky
  • střik vinného octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička krystalového cukru
  • mletý pepř
  • sůl
  • 1 dl olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 4 ančovičky

Žloutky, ocet, hořčici, cukr, pepř a sůl vyšleháme v míse a postupně přiléváme olivový olej, až se nám vytvoří emulze majonézové konzistence, poté vmícháme drcený česnek a nasekané ančovičky.

Zdroj: Salát Niçoise; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1055 [On-line 18.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.