4 porce
- 200 g filetu z čerstvého lososa
- 1:1 krystalový cukr a hrubozrnná sůl
- 200 g čerstvého ananasu
- směs listových salátů
dresink
- 200 ml kokosového mléka
- 1 limeta
- 1 čerstvá červená chilli paprička
- čerstvý koriandr
- mletý pepř
- špetka
- mleté skořice
- cukru
- soli
balsamikový kaviár
- ½ l vody + 6 g cala-base (kalcium)
- 200 ml balsamikového octa + 2 g algi-base (alginát)
Očištěný, opláchnutý a osušený filet z lososa naložíme do směsi soli a cukru. Ponecháme marinovat 1 hodinu, potom opět opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky.
Ananas okrájíme a nakrájíme na tenké nudličky.
Kokosové mléko a limetovou šťávu smícháme s nadrobno nakrájeným chilli, čerstvým koriandrem, pepřem, skořicí, cukrem a solí.
Listové saláty promícháme s ananasem a dresinkem, doplníme plátky lososa a balsamikový kaviár.
Zdroj: Salát s marinovaným lososem, ananasem a balsamikovým kaviárem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1382-salat-s-marinovanym-lososem-ananasem-a-balsamikovym-kaviarem/ [On-line 15.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář