reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Salát s marinovaným lososem, ananasem a balsamikovým kaviárem

4 porce

  • 200 g filetu z čerstvého lososa
  • 1:1 krystalový cukr a hrubozrnná sůl
  • 200 g čerstvého ananasu
  • směs listových salátů

dresink

  • 200 ml kokosového mléka
  • 1 limeta
  • 1 čerstvá červená chilli paprička
  • čerstvý koriandr
  • mletý pepř
  • špetka
  • mleté skořice
  • cukru
  • soli

balsamikový kaviár

  • ½ l vody + 6 g cala-base (kalcium)
  • 200 ml balsamikového octa + 2 g algi-base (alginát)

Očištěný, opláchnutý a osušený filet z lososa naložíme do směsi soli a cukru. Ponecháme marinovat 1 hodinu, potom opět opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky.

Ananas okrájíme a nakrájíme na tenké nudličky.

Kokosové mléko a limetovou šťávu smícháme s nadrobno nakrájeným chilli, čerstvým koriandrem, pepřem, skořicí, cukrem a solí.

Listové saláty promícháme s ananasem a dresinkem, doplníme plátky lososa a balsamikový kaviár.

Zdroj: Salát s marinovaným lososem, ananasem a balsamikovým kaviárem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1382-salat-s-marinovanym-lososem-ananasem-a-balsamikovym-kaviarem/ [On-line 15.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.