Potřebujeme:
- 500 g červené řepy,
- 500 g dýně Hokaido,
- hlavičku česneku vcelku,
- 150 g vařené nebo konzervované cizrny ,
- olivový olej,
- tmavozelené salátové listy,
- balzamikový ocet,
- feta sýr
Do pekáčku dáme pokrájené kousky dýně a řepy a přidáme hlavičku česneku. Obsah pekáče pokapeme olejem, lehce osolíme a dáme péct do trouby při 200 °C na 20 minut. Mezitím si do mísy natrháme listy salátu, pokapeme je olejem a balzamikem, přidáme předem uvařenou (konzervovanou) cizrnu a vše promícháme. Poté vyndáme upečenou dýni a řepu. Upečený česnek vyndáme na talířek a pomocí nože vymačkáme stroužky ze slupky. Česnek poté smícháme s pečenou zeleninou a salátovými listy. Na talíř dáme porci a posypeme rozdrobeným sýrem feta.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/salat-s-pecenou-dyni-repou-a-cizrnou-10-10-2011.html
Poslední tip, trik či komentář