Ingredience
- 250 g filetu vařené tresky
- 8 stonků zeleného chřestu
- 12 malých brambůrek
- 8 stroužků česneku
- Tymián
- Sůl
- Pepř
- 200 g salátu polníček
- 1 citron
- 4 vejce
- 1 lžíce octa
Na dresink:
- 4 lžíce panenského olivového oleje
- 1 lžíce kaparů
- Česnek
Nejdříve uděláme zastřené vejce. Do vařící vody s octem lehce vlijeme rozklepnuté vejce. Tresku zbavíme kostí a natrháme ji na kousky. Brambory s chřestem nakrájíme a hned přendáme do misky. Přidáme listy polníčku, citrónovou šťávu, špetku soli a pepře. Promícháme a přidáme tresku.
Mírným plamenem si rozehřejeme olej v rendlíku. Zkontrolujeme a vyndáme zastřené vejce. Česnek nakrájíme na tenké plátky a zpěníme ho v rendlíku. Po chvilce k němu přidáme kapary. Na talíř dáme salát a do jeho středu zastřené vejce. Zakápneme vychladlým dresinkem z rendlíku a osolíme.
Zdroj: Salát s treskou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1735-salat-s-treskou/ [On-line 20.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář