Na 4 porce potřebujeme:
- 0,5 kg míchaného listového salátu se špenátem a rukolou,
0,4 kg tuňáka v oleji,
4 ks velkých vařených brambor,
0,2 kg fazolek,
0,1 kg slaniny,
dýňová semínka,
olivový olej,
vinný ocet bílý,
vařené vejce,
sůl, pepř
Na marinovanou červenou cibuli:
- 1 červenou cibuli,
- 1 dcl vinného octa,
- 1 lžíci cukru
Listový salát dochutíme olivovým olejem, octem, solí a pepřem. Rozložíme do středu talíře a přidáme tuňáka. Na rozpálené pánvi opečeme brambory po obou stranách a přidáme k salátu. Fazolky dochutíme a také přidáme. Vařená vejce rozčtvrtíme a servírujeme.
Červenou cibuli povaříme ve vinném octě s cukrem. Vychlazené servírujeme.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/salat-s-tunakem-a-pecenymi-bramborami-2-11-2010.html
Poslední tip, trik či komentář