- ledový salát
různé druhy listových salátů
zelená cibulka
ředkvičky
pikantní klobása
salátová okurka
na zálivku:
- 200 g anglické slaniny
50 ml červeného vína
30 ml olivového oleje
lžíce vinného octa
lžíce medu
sůl
pepř
Ledový salát nakrájený na čtverečky smícháme s natrhanými kousky ostatních listových salátů a s nasekanou zelenou cibulkou a vše navršíme na talíř. Obložíme nakrájenými ředkvičkami, klobáskami a okurkami a přelijeme zálivkou z rozškvařené slaniny, kterou jsme krátce povařili s červeným vínem, vinným octem, medem, solí, pepřem a olivovým olejem.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/119-salat-s-vinnou-zalivkou/
Poslední tip, trik či komentář