Ingredience
- 400 g tuňáka
- Sůl
- Pepř
- Mix zelených salátů
- 100 g zelených fazolek
- 200 g baby brambůrek
- 200 g cherry rajčátek
- 4 vejce
- Černé olivy
- Ančovičky
Zálivka:
- 1 dl olivového oleje
- Citron
- Pomeranč
- Sůl
- Pepř
- Koriandr
- Šalotka
Přípravu receptu zahájíme dresinkem. Do olivového oleje dáme nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z citronu a pomeranče. Přidáme nasekaný koriandr a šalotku a dochutíme solí a pepřem.
Tuňáka nakrájíme na hranoly, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi.
Do mísy vložíme listy salátu, fazolky, nakrájená rajčata, ančovičky, olivy a nakrájené vařené brambory. Vše poté zalijeme dresinkem.
Opečeného tuňáka nakrájíme na plátky a položíme na salát společně s vejcem.
Zdroj: Salát se zprudka opečeným tuňákem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2664-salat-se-zprudka-opecenym-tunakem/ [On-line 28.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář