6 porcí
- ½ malého kořenového celeru
- 3 řapíky řapíkatého celeru
- 2 kyselá jablka
- 3 lžíce majonézy
- 3 lžíce zakysané smetany
- 4 hrsti vlašských ořechů
- třtinový cukr
- citronová šťáva
- mletý bílý pepř
- sůl
Očištěný kořenový celer nakrájíme na tenké nudličky. Řapíkatý celer oloupeme škrabkou na brambory na také jej nakrájíme na tenké nudličky. Jablka bez jadřinců nakrájíme na tenké plátky, zastříkneme citronovou šťávou, aby nám nezhnědla.
Smícháme majonézu se zakysanou smetanou, dochutíme cukrem, pepřem, solí a citronovou šťávou. Do majonéze vmícháme celery a nakonec zlehka i jablka s ořechy.
Zdroj: Salát Waldorf; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1134 [On-line 30.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář