Potřebujeme:
- 1 menší kořen celeru
- 2 nakyslá jablka
- 2 lžíce jader vlašských ořechů
- 12 kuliček hroznového vína
- rozinky
- 4 listy hlávkového salátu
- 2 lžíce jablečného octa
- 3 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce majonézy
- 1 citron
- 1 lžičku medu
- sůl
Oloupaný celer nakrájejte na nudličky a vhoďte do horké osolené octové vody. Povařte pět minut, sceďte a nechejte odkapat a vystydnout na cedníku.
Oloupejte jablka, zbavte je jádřinců a nakrájejte na centimetrové kostičky. Pokapejte je citronem, aby nezhnědly.
Nasekejte nahrubo vlašské ořechy a nasucho je krátce opražte na pánvi.
Kuličky hroznového vína rozpulte a zbavte jader.
Důkladně rozmíchejte majonézu se smetanou, šťávou z půlky citronu, solí a medem.
V míse promíchejte všechny ingredience a dejte pořádně vychladit. Salát podávejte na salátových listech.
Zdroj: SALÁT WALDORF; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/salat-waldorf-s-dlouholetou-tradici.html [On-line 22.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář