reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

SALÁT WALDORF

Potřebujeme:

  • 1 menší kořen celeru
  • 2 nakyslá jablka
  • 2 lžíce jader vlašských ořechů
  • 12 kuliček hroznového vína
  • rozinky
  • 4 listy hlávkového salátu
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 citron
  • 1 lžičku medu
  • sůl

Oloupaný celer nakrájejte na nudličky a vhoďte do horké osolené octové vody. Povařte pět minut, sceďte a nechejte odkapat a vystydnout na cedníku.
Oloupejte jablka, zbavte je jádřinců a nakrájejte na centimetrové kostičky. Pokapejte je citronem, aby nezhnědly.
Nasekejte nahrubo vlašské ořechy a nasucho je krátce opražte na pánvi.
Kuličky hroznového vína rozpulte a zbavte jader.
Důkladně rozmíchejte majonézu se smetanou, šťávou z půlky citronu, solí a medem.
V míse promíchejte všechny ingredience a dejte pořádně vychladit. Salát podávejte na salátových listech.

Zdroj: SALÁT WALDORF; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/salat-waldorf-s-dlouholetou-tradici.html [On-line 22.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.