reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

SLANÉ TYČINKY „TITMANKY“

Potřebujeme:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 250 g nastrouhaného tvrdého sýru
  • 1 kostku čerstvého droždí
  • 11 lžic vlažného mléka
  • 1 lžičku cukru
  • 1 lžičku mletého kmínu
  • 1 lžičku sladké mleté papriky
  • 1 lžičku soli
  • 1 vejce

Na posyp:

  • sezam
  • kmín
  • mák
  • sekané mandle
  • sušené bylinky

Z mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Z mouky, kvásku, změklého tuku, sýru, soli a koření vypracujeme těsto. Necháme chvíli odpočinout. Z těsta vyválíme plát silný asi 0,5 cm, rádýlkem krájíme dlouhé proužky (šířka asi 1,5-2 cm) a ukládáme je na plech vyložený pečicím papírem. Tyčinky potřeme vejcem rozšlehaným se lžící vody a posypeme podle chuti kmínem, bylinkami, sezamem… Plech přikryjeme a necháme 20 minut odpočívat, pak ho vložíme do trouby rozehřáté na 200°C a pečeme do světle růžova asi 10-12 minut.

Zdroj: SLANÉ TYČINKY „TITMANKY“; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/slane-tycinky-ztitmanky.html [On-line 22.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.