reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Salát z čekanky a jižního ovoce

Suroviny:

  • 2 větší čekankové puky bílé a červená čekanka
  • 4 mandarinky, oloupané
  • 1 granátové jablko
  • 1 malá červená cibule, na tenká kolečka
  • 2 hrsti listů polníčku nebo rukoly

Na zálivku:

  • 2 lžíce ořechového oleje nebo extra panenského olivového
  • asi 2 lžíce citronové šťávy
  • zachycená šťáva mandarinek a z granátového jablka
  • 1 necelá lžička hrubozrnné hořčice
  • asi 1 lžíce medu
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Z čekanky odřízněte zaschlý konec, a případně odstraňte poškozené vrchní listy.

Puky rozdělte na listy, červenou nakrájejte na proužky. Listy dejte do širší misky a přidejte oprané a osušené listy polníčku. Oloupané mandarinky nakrájejte na plátky a přidejte je k salátu, šťávu zachyťte v misce. Granátové jablko rozkrojte na čtvrtiny a nad miskou lžičkou nebo “vylámáním” z něj vyndejte granátky, a přidejte je k salátu.

Oloupanou cibuli nakrájejte na jemné plátky a vložte je do cedníku. Přelijte vroucí vodou a nechte zchladnout (spařením horkou vodou ji zbavíte štiplavosti).

Připravte si zálivku: smíchejte olej, citronovou šťávu, zachycenou šťávu z mandarinek i z granátového jablka, hořčici, med, sůl a pepř. Ochutnejte, případně dolaďte. Cibuli přidejte k salátu, vše přelijte zálivkou a lehce ho promíchejte.

Zdroj: Salát z čekanky a jižního ovoce; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolininy-recepty-plne-lasky  [On-line 08.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.