Ingredience pro přípravu receptu:
- 200 g – quinoy
- 2 kusy – zralé avokádo
- 150 g – sýr feta
- 1 kus – citron
- 100 g – salát – ideálně mix
- 1 kus – sušená chilli paprička
- 1 špetka – sušené oregano
- extra panenský olivový olej
- 1 špetka – sůl
- 1 špetka – čerstvě namletý barevný pepř
Nastavte na troubě režim grilu a předehřejte ji na 200 °C
Uvařte quinou dle návodu na obalu.
Tvrdší avokádo oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a dejte do misky. Fetu natrhejte na kousky a přidejte k avokádu. Do misky vymačkejte citronovou šťávu, nadrolte do misky chilli papričku, přidejte oregano, osolte a opepřete. Zakapejte olivovým olejem a vše dobře promíchejte.
Směs dejte do malého pekáčku a vložte do trouby. Grilujte přibližně 5 minut, až je vše lehce zlatavé. Během grilování nezapomeňte směs promíchat.
Uvařenou quinou zakápněte olivovým olejem, citronovou šťávou, osolte a opepřete.
Grilovanou fetu spolu s avokádem, salátem a quinoou dejte na servírovací talíř, zlehka promíchejte a ihned servírujte.
Zdroj: Salát z grilovaného avokáda, fety a quinoy; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/salat-z-grilovaneho-avokada-fety-a-quinoy.html [On-line 26.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář